Směs na horkou čokoládu recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

6 lžic cukr
7 lžiček solamyl
6 lžic kakao
100 g kvalitní hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Hořkou čokoládu rozmixujeme, a to přerušovaně v intervalech 10 vteřin, aby se neroztekla. Přendáme do hlubokého talíře a přidáme cukr, kakao, solamyl a vše dobře promícháme. Uchováme dobře uzavřené a v chladu

  2. Šálek horké čokolády: Na přípravu jednoho šálku potřebujeme 150 ml mléka a 3 lžíce čokoládového prášku. Do vlažného mléka přidáme čokoládovou směs a přivedeme k varu. Vaříme, až čokoláda začne houstnout

  3. Horkou čokoládu ihned podáváme. Podle chuti můžeme ještě více osladit nebo okořenit skořicí či mletou pálivou papričkou (pro náročnější).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!