Hrníčková buchta mojí babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 hrnku olej
1 vejce
0.5 hrnku mléko
0.8 hrnku cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme. Vyšší plech vymažeme a vysypeme moukou. Těsto rovnoměrně rozprostřeme do připraveného plechu. Do základu těsta můžeme přidat nalámanou čokoládu, kousky ovoce, kokos, kakao, nebo ji můžeme zalít pudinkem.

  2. Hrníčkovou buchtu pečeme v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 10 - 15 minut.

  3. Zda je buchta hotová, zjistíme špejlí. Pokud se na ni těsto nelepí, máme hotovo.

  4. Hrníčkovou buchtu mojí babičky necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Buchtu zdobíme podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!