Cherry rajčátka se šmakounem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
olivový olej
zelené olivy
cherry rajčátka
sušená bazalka
balsamikový ocet
šmakoun

Postup přípravy receptu

  1. Pro takovou mňamku mám v lednici schovanou sklenku s bazalkovým pestem. Budeme potřebovat mixér, ve kterém rozmixujeme čerstvou bazalku, olivový olej, chceme-li česnek a trošku soli. Ale není třeba, stačí bazalka sušená, zakápnutá olivovým olejem

  2. Rajčátka, šmakouna i olivy nakrájíme na akurátní sousta. Naskládáme na talíř, nezapomínáme, že jíme hlavně očima, pokapeme bazalkovým pestem, případně posypeme sušenou bylinkou a stříkneme balsamikový ocet

  3. Cherry rajčátka se šmakounem můžeme ihned podávat s toastovým chlebem

  4. K receptu přidám ještě kalorické hodnoty všech surovin, je na každém, kolik kalorií celkem si naservírujete na talíř, já většinou připravuji na celkem 1500 KJ. Rajčata 100 g/100 KJ, šmakoun (vynikající věc - čistá bílkovina) 100 g/220 KJ, olivy zelené (raději méně) 100 g/570 KJ, olivový olej (stačí kávová lžička - 5 g)100 g/3700 KJ, ocet 100 g/170 KJ, tmavý toastový chléb (KJ se liší) cca 100 g/1010 KJ.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!