Hrníčková bábovka Roman recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 hrnek olej 4 ks vejce 1 hrnek voda 1 hrnek cukr krupice 3 hrnky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle chuti kakao podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Hrníčková bábovka Roman recept
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, cukr krupici, vodu, olej, vejce a dobře promícháme do hladkého těsta.
Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Do části těsta můžeme přidat kakao. Bábovku vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut. Po upečení můžeme bábovku posypat cukrem moučka nebo polít rozpuštěnou čokoládou.
Hrníčkovou bábovku Roman nakrájíme a podáváme jako chutný vláčný zákusek k odpolední svačině s kávou nebo čajem.