Hrníčková bábovka Roman recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek olej
4 ks vejce
1 hrnek voda
1 hrnek cukr krupice
3 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle chuti
kakao
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, cukr krupici, vodu, olej, vejce a dobře promícháme do hladkého těsta.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Do části těsta můžeme přidat kakao. Bábovku vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut. Po upečení můžeme bábovku posypat cukrem moučka nebo polít rozpuštěnou čokoládou.

  3. Hrníčkovou bábovku Roman nakrájíme a podáváme jako chutný vláčný zákusek k odpolední svačině s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!