Hrníčková bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.5 hrnku olej
4 ks vejce
1 lžíce rum
0.5 hrnku mléko
0.5 balíčku prášek do pečiva
0.5 hrnku cukr krystal
1 ks vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 lžíce citronová šťáva
poleva
1 hrst kokos
1 ks čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu a dáme ji před pečením do lednice. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Smícháme mléko s rumem a citronovou šťávou. Místo rumu můžeme přidat griotku. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. V míse šleháme vejce s olejem, cukrem a vanilkovým cukrem asi 5 minut. Do vyšlehané hmoty po trochách střídavě přidáváme mouku a mléko. Vše vymícháme do hladkého těsta.

  3. Těsto na bábovku nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Upečenou hrníčkovou bábovku necháme chvilku vychladnout, než ji vyklopíme.

  4. Hrníčkovou bábovku přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme kokosem. Necháme ji ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!