Hříbková omáčka se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks šalotka
150 g hříbky
2 lžíce olivový olej
100 ml kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
250 ml smetana ke šlehání
0.5 lžičky drcený kmín
300 ml houbový vývar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Na oleji zpěníme nasekanou šalotku, přidáme malé kousky hub a lehce orestujeme. Pak směs zalijeme vodou (lépe houbovým vývarem) a necháme podusit, až houby změknou.

  3. Základ houbové omáčky zahustíme moukou rozmíchanou ve sladké smetaně, přilijeme kysanou smetanu, podle chuti přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř.

  4. Do hříbkové omáčky se smetanou na závěr vsypeme uvařené bramborové noky a necháme krátce prohřát.

  5. Hříbkovou omáčku se smetanou a noky podáváme jako sytý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!