Hrášková polévka s vejcem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
3 ks vejce
1 lžíce petrželka
voda
1 lžička oregano
2 - 3 špetky čerstvě mletý pepř
500 g půlený žlutý hrách

Postup přípravy receptu

  1. Žlutý půlený hrách opláchneme a podle návodu na obalu uvaříme ve vodě doměkka, můžeme i trochu rozvařit

  2. Vodu nesléváme, hrách rozšťoucháme (můžeme i promixovat), osolíme, ochutíme oreganem, petrželkou a mletým pepřem. Vrátíme zpět na plotnu, znovu ohřejeme a přidáme rozšlehaná vejce, která za stálého míchání necháme ztuhnout, polévku tím i zahustíme

  3. Hráškovou polévku s vejcem rozlijeme do talířů či misek a podáváme. Můžeme ještě posypat krutony. Polévka je dobrá i na druhý den, kdyby byla moc hustá, stačí ji zředit vodou a nechat probublat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!