Hrášková omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 4 lžíce olej 4 lžíce hladká mouka 3 lžíce cukr krupice nebo krystal 1 konzerva sterilovaný hrášek (400g) podle potřeby mléko podle chuti ocet nebo citron
Postup Hrášková omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme 4 lžíce oleje, 4 lžíce hladké mouky a 3 lžíce cukru (poměr přísad je pro dvě osoby), tuto směs upražíme na zásmažku. Potom přilijeme obsah celé konzervy hrášku (nejlépe konzerva 400g) a uvaříme kaši. Tu podle potřeby zředíme mlékem. Hráškovou omáčku dochutíme octem nebo citronem.
Jako příloha k hráškové omáčce jsou nejlepší brambory vařené ve slupce a uvařená vejce.