Hrášková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
4 lžíce olej
4 lžíce hladká mouka
3 lžíce cukr krupice nebo krystal
1 konzerva sterilovaný hrášek (400g)
podle potřeby
mléko
podle chuti
ocet nebo citron

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme 4 lžíce oleje, 4 lžíce hladké mouky a 3 lžíce cukru (poměr přísad je pro dvě osoby), tuto směs upražíme na zásmažku. Potom přilijeme obsah celé konzervy hrášku (nejlépe konzerva 400g) a uvaříme kaši. Tu podle potřeby zředíme mlékem. Hráškovou omáčku dochutíme octem nebo citronem.

  2. Jako příloha k hráškové omáčce jsou nejlepší brambory vařené ve slupce a uvařená vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!