Houskový knedlík vařený v páře recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

0.5 lžiček sůl
1 ks vejce
2.50 dl mléko
2 ks houska
30 g droždí
250 g hrubá mouka
250 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. V míse nebo domácí pekárně smícháme všechny suroviny kromě nakrájených housek. Necháme v teple asi 45 minut nakynout. Přidáme houskové kostky a pořádně propracujeme. Těsto na houskové knedlíky necháme kynout dalších 15 minut. Těsto rozdělíme na 2 díly, vytvoříme stejně velké šišky a necháme naposledy 15 minut kynout

  2. Mezitím si připravíme velký hrnec, do kterého nalijeme asi 3 cm vody. Doprostřed dáme menší hrnec s vodou, na něj pařáček na ohřívání knedlíků a přes něj plátěnou utěrku. Přikryjeme poklicí a necháme vodu zavařit. Knedlíky dáme na utěrku, přikryjeme poklicí a necháme v páře vařit 35 minut

  3. Tyto houskové knedlíky vařené v páře jsou tak nadýchané, že se v kráječi na knedlíky pomačkají. Já krájím houskové knedlíky nití.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!