Hovězí žebro s fazolkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce hořčice
600 g brambor
700 g hovězí žebro
400 g nakládané zelené fazolky
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a lehce osmahneme na oleji. Pak ho přelijeme vroucí vodou a pod pokličkou dusíme.

  2. Mezitím si oloupeme brambory a rozkrájíme je na plátky. Fazolky slijeme a necháme okapat.

  3. Měkké maso vyndáme, rozdělíme na porce a uchováme teplé. Do zbylé šťávy vložíme připravené brambory s fazolkami, podle potřeby podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka.

  4. Maso rozdělíme na talíře, obložíme dušenými bramborami a fazolkami. Hovězí žebro podáváme přelité výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!