Hovězí zbojnická pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce hladká mouka
20 dkg anglická slanina
1 kg zadní hovězí maso
podle chuti
česnek
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zadní hovězí maso rozkrojíme na plát, přes folii dobře naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme nastrouhaným nebo utřeným česnekem, rozložíme slaninu, zavineme a obtočíme provázkem.

  2. V pekáči rozpustíme sádlo či olej, maso opečeme, potom podlijeme vodou nebo bujonem a přikryté dusíme za občasného podlévání a obracení v troubě doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyvaříme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vodou nebo bujonem a povaříme, až se tuk odděluje. Šťávu nakonec scedíme. Hovězí pečení nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme šťávou.

  3. Hovězí zbojnickou pečeni podáváme s houskovými knedlíky, rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!