Hovězí steak na tmavém pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 snítka rozmarýn
4 lžíce zakysaná smetana
100 ml tmavé pivo
4 ks telecí steak
podle chuti
sůl
olivový olej
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Steaky omyjeme, osušíme a pěstí jemně naklepeme.

  2. Na trošce oleje zpěníme rozmáčknutý česnek, který po chvilce vyjmeme. Do oleje vložíme rozmarýnovou větvičku a maso, které zprudka orestujeme z obou stran. Snížíme teplotu, přidáme smetanu a podlijeme pivem. Šťávu promícháme. Masové steaky občas obracíme a necháme vařit 10 - 15 minut. Záleží na nás, jak máme steaky rádi. Hotové maso opepříme a osolíme podle naší chuti.

  3. Hovězí steaky uložíme na talíř, podlijeme pivní šťávou a doplníme hranolky se salátem. Hovězí steak na tmavém pivě ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!