Francouzské kuře recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 paliček česnek
olej
sůl
300 ml vývar
máslo
1 ks kuře
mletý pepř
čerstvý estragon

Postup přípravy receptu

  1. Dutinu kuřete osolíme, opepříme a vložíme snítku estragonu, kuře můžeme svázat, osolíme ho i navrchu. Celé kuře potřeme máslem a prsíčky položíme na pekáč, podlijeme vývarem a přikryjeme papírem na pečení, který potřeme máslem

  2. Takto připravené kuře v pekáčku pečeme asi 60 minut na 190 °C. Během pečení kuře obracíme na boky, na záda a poléváme ho vypečenou šťávou, aby bylo celé zlatohnědé. Vyzkoušíme, zda je kuře hotové, píchneme jehlici do silné části stehna a pokud vytéká čirá šťáva, tak je kuře hotové. Upečené francouzské kuře uchováme v teple

  3. Připravíme si pečený česnek. Vršky česnekových hlaviček odřízneme a vyrovnáme je na vymazaný plech, česnek jemně potřeme olejem. Česnek pečeme asi 45 minut na 180 °C, až je na povrchu zlatavý

  4. Francouzské kuře naporcujeme a při jídle vymačkáváme měkké stroužky pečeného česneku

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!