Hovězí špízy s cuketou na grilu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek sůl 350 g cibule 200 g bílý jogurt čerstvé oregano 400 ml olivový olej Vasco da Gama 2,6 kg hovězí svíčková nebo nízká roštěnka 250 g drobnější cuketa 400 ml červený vinný ocet cibulky Znojmia
Postup Hovězí špízy s cuketou na grilu
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme jogurt se solí a rozmačkaným česnekem a dáme vychladit. Maso nakrájíme na kostky, cuketu na kolečka a cibuli na klínky a vše napícháme na osm jehel. Naskládáme je do čtvercové nádobky a potřeme směsí z olivového oleje Vasco da Gama a octa
Špízy necháme deset minut v chladu odležet. Opékáme na grilu po dobu zhruba 8 minut, aby se maso dostatečně propeklo
Hotové špízy posypeme oregánem a podáváme s česnekovou omáčkou. K doplnění chuti můžeme servírovat i Cibulky Znojmia.