Hovězí špízy s cuketou na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
350 g cibule
200 g bílý jogurt
čerstvé oregano
400 ml olivový olej Vasco da Gama
2,6 kg hovězí svíčková nebo nízká roštěnka
250 g drobnější cuketa
400 ml červený vinný ocet
cibulky Znojmia

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme jogurt se solí a rozmačkaným česnekem a dáme vychladit. Maso nakrájíme na kostky, cuketu na kolečka a cibuli na klínky a vše napícháme na osm jehel. Naskládáme je do čtvercové nádobky a potřeme směsí z olivového oleje Vasco da Gama a octa

  2. Špízy necháme deset minut v chladu odležet. Opékáme na grilu po dobu zhruba 8 minut, aby se maso dostatečně propeklo

  3. Hotové špízy posypeme oregánem a podáváme s česnekovou omáčkou. K doplnění chuti můžeme servírovat i Cibulky Znojmia.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!