Hovězí šnek s vinnou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
250 g žampióny
- - mouka hladká
- - pepř mletý
150 g maso telecí
4 plátky svíčková hovězí

Postup přípravy receptu

  1. Svíčkovou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Telecí umeleme, přidáme bazalku, orestovanou cibulku, vejce, sůl, pepř, smetanu a žampiony. Vše smícháme, naplníme plátky masa, zatočíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme na rozehřátém tuku. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vodou, přidáme víno, smetanu a část nasekaných žampionů, povaříme. Omáčkou zalijeme opečené šneky a v troubě při 120 st. podusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!