Hovězí směs s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
200 g loupaná rajčata
400 g libové hovězí
1 sklenka červené suché víno
300 g houbová směs
20 g parmigiano reggiano
podle chuti
sůl
oregano
mletý pepř
podle potřeby
1 hrst petrželka
2 lžíce olivový olej
0 l zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Houby důkladně podle potřeby očistíme nožíkem a vlhkým hadříkem. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a rozmáčkneme. Čerstvou opranou a vytřepanou petrželku nasekáme nadrobno.

  2. V hrnci s troškou olivového oleje orestujeme dozlatova rozmáčknutý česnek, který poté odstraníme. Do hrnce s česnekovým olejem přidáme kousky nakrájeného masa, které nejprve zprudka orestujeme. Podlijeme vínem, které necháme vypařit. Teplotu snížíme a podlijeme vývarem. K napůl změklému masu přidáme nakrájené houby, oregano a zhruba po 10 - 15 minutách přidáme rajčata. Podle potřeby podléváme a promícháme. Vaříme společně do změknutí. Hrnec odstavíme a přidáme parmazán a petrželku. Hovězí směs dochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.

  3. Hovězí směs s houbami podáváme ihned s oblíbenou přílohou (třeba s vařenými brambory).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!