Hovězí směs s houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 200 g loupaná rajčata 400 g libové hovězí 1 sklenka červené suché víno 300 g houbová směs 20 g parmigiano reggiano podle chuti sůl oregano mletý pepř podle potřeby 1 hrst petrželka 2 lžíce olivový olej 0 l zeleninový vývar
Postup Hovězí směs s houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Houby důkladně podle potřeby očistíme nožíkem a vlhkým hadříkem. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a rozmáčkneme. Čerstvou opranou a vytřepanou petrželku nasekáme nadrobno.
V hrnci s troškou olivového oleje orestujeme dozlatova rozmáčknutý česnek, který poté odstraníme. Do hrnce s česnekovým olejem přidáme kousky nakrájeného masa, které nejprve zprudka orestujeme. Podlijeme vínem, které necháme vypařit. Teplotu snížíme a podlijeme vývarem. K napůl změklému masu přidáme nakrájené houby, oregano a zhruba po 10 - 15 minutách přidáme rajčata. Podle potřeby podléváme a promícháme. Vaříme společně do změknutí. Hrnec odstavíme a přidáme parmazán a petrželku. Hovězí směs dochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.
Hovězí směs s houbami podáváme ihned s oblíbenou přílohou (třeba s vařenými brambory).