Hovězí se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
1 lžička cukr krupice
250 g žampiony
3 lžíce hladká mouka
2 kelímky zakysaná smetana
drcený pepř
4 ks sterilované okurky
600 g hovězí svíčková
3 lžíce dijonská hořčice
250 ml vývar (z kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Žampiony očistíme, kloboučky oloupeme a nakrájíme na plátky. Okurky nakrájíme na kolečka.

  2. Maso po částech opečeme doměkka na rozpáleném oleji, pak nudličky osolíme i opepříme. Ve výpeku podusíme cibuli se žampiony, zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme vývarem a krátce provaříme. Nakonec vmícháme hořčici i smetanu.

  3. Do omáčky vrátíme maso, přisypeme okurky a dochutíme solí, cukrem i pepřem. Vše spolu prohřejeme.

  4. Hovězí se žampiony podáváme ozdobené kadeřavou petrželkou. Vhodnou přílohou jsou těstoviny, ale i opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!