Hovězí s velikonoční omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule pepř 1 lžíce nasekaná petrželka 4 lžíce hladká mouka 2 dl sladká smetana 750 g hovězí zadní špetka zázvor 3 lžíce nakrájená pažitka 4 ks uvařená vejce
Postup Hovězí s velikonoční omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso si opláchneme, vložíme do 0,5 l horké vody, přidáme špetku zázvoru, očištěnou překrojenou cibuli a uvaříme doměkka.
Z másla a mouky vymícháme světlou jíšku, zalijeme 0,5 l vývaru, dobře rozšleháme, aby se nám netvořily hrudky. Jíšku osolíme a vaříme asi 30 minut, aby nám vznikla hustší omáčka. Poté přilijeme do omáčky smetanu, rozšleháme, znovu krátce povaříme, dochutíme pepřem a solí. Přidáme nasekanout pažitku a petrželku, promícháme. Do omáčky vložíme na plátky nakrájená uvařená vejce a odstavíme.
Nakrájíme si uvařené maso na plátky a přelijeme omáčkou.