Hovězí s velikonoční omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
pepř
1 lžíce nasekaná petrželka
4 lžíce hladká mouka
2 dl sladká smetana
750 g hovězí zadní
špetka zázvor
3 lžíce nakrájená pažitka
4 ks uvařená vejce

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso si opláchneme, vložíme do 0,5 l horké vody, přidáme špetku zázvoru, očištěnou překrojenou cibuli a uvaříme doměkka.

  2. Z másla a mouky vymícháme světlou jíšku, zalijeme 0,5 l vývaru, dobře rozšleháme, aby se nám netvořily hrudky. Jíšku osolíme a vaříme asi 30 minut, aby nám vznikla hustší omáčka. Poté přilijeme do omáčky smetanu, rozšleháme, znovu krátce povaříme, dochutíme pepřem a solí. Přidáme nasekanout pažitku a petrželku, promícháme. Do omáčky vložíme na plátky nakrájená uvařená vejce a odstavíme.

  3. Nakrájíme si uvařené maso na plátky a přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!