Hovězí plátky na celeru s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks celer
hladká mouka
4 plátky hovězí zadní
podle chuti
60 g slanina
sůl
drcený kmín
1 hrst sušené houby

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Houby rozdrtíme. Celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do tlakového hrnce a necháme ji rozpustit.Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit.

  2. Hovězí plátky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Takto připravené hovězí plátky opečeme na zpěněné cibuli z obou stran a okmínujeme.

  3. Do hrnce vsypeme houby, celer a vše zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Tlakový hrnec uzavřeme a dusíme. Když začne hrnec pískat, ztlumíme oheň a dusíme asi půl hodiny.

  4. Pak hrnec otevřeme a hovězí plátky na celeru s houbami můžeme podávat. Šťáva mírně zhoustla a proto ji jen podle chuti přisolíme.

  5. Hovězí plátky na celeru s houbami podáváme s brambory či rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!