Hovězí pečeně na zázvoru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 plátků slanina
sůl
5-8 dkg máslo
10 plátků čerstvý zázvor
1 kg hovězí zadní (ořech, roštěná)
marináda
2-3 stroužky česnek
citronová šťáva
1 lžíce mletý zázvor
1 lžíce mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Smícháme mletou sladkou a pálivou papriku, mletý zázvor, česnek utřený se solí a přidáme tolik šťávy z citronu, aby vznikla pasta, nikoliv řídká kaše, protože maso je pak kyselé.

  2. Omytý díl masa prošpikujeme slaninou, mírně osolíme a potřeme marinádou. Maso přeložíme do mísy a poklademe plátky čerstvého zázvoru. Necháme několik hodin (nejlépe do druhého dne) v lednici marinovat.

  3. V pekáči rozehřejeme máslo a marinované maso ze všech stran opečeme aby se zatáhlo. Pak vše vložíme do trouby a pečeme. Během pečení podléváme výpekem, a podle potřeby i vývarem.

  4. Šťávu po dopečení masa můžeme zahustit francouzským máslem (hladká mouka a máslo v poměru 1:1).

  5. Maso nakrájíme a ihned servírujeme. Podáváme přelité zahuštěným výpekem a s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!