Filé po tyrolsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g olej sůl 4 ks vejce 100 ml smetana 250 g rajče pepř 100 ml bílé víno 2 špetky muškátový květ 50 g rostlinný tuk 750 g rybí filé 2 špetky čerstvá nebo sušená petrželka 2 špetky koření na ryby 150 g strouhaný eidam
Postup Filé po tyrolsku
Postup přípravy receptu
-
Částečně rozmrazené filé vysušíme, naporcujeme, můžeme rozkrájet na kostičky, osolíme, opepříme a na horkém oleji opečeme doměkka. Pekáček nebo zapékací misku vytřeme rostlinným tukem, vložíme filé, poklademe plátky spařených a oloupaných rajčat
Připravíme si zálivku z rozšlehaných vajec, vína, smetany, osolíme a opepříme. Zalijeme směs v pekáčku, přidáme koření na ryby a muškátový květ. Vše posypeme strouhaným sýrem a znovu můžeme okořenit, například sušenou petrželkou
Filé po tyrolsku pečeme v předem vyhřáté troubě, až zálivka ztuhne. Podáváme s vařenými brambory
Víno se dá vynechat a pro změnu můžeme nastrouhat ementál nebo nivu.