Filé po tyrolsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g olej
sůl
4 ks vejce
100 ml smetana
250 g rajče
pepř
100 ml bílé víno
2 špetky muškátový květ
50 g rostlinný tuk
750 g rybí filé
2 špetky čerstvá nebo sušená petrželka
2 špetky koření na ryby
150 g strouhaný eidam

Postup přípravy receptu

  1. Částečně rozmrazené filé vysušíme, naporcujeme, můžeme rozkrájet na kostičky, osolíme, opepříme a na horkém oleji opečeme doměkka. Pekáček nebo zapékací misku vytřeme rostlinným tukem, vložíme filé, poklademe plátky spařených a oloupaných rajčat

  2. Připravíme si zálivku z rozšlehaných vajec, vína, smetany, osolíme a opepříme. Zalijeme směs v pekáčku, přidáme koření na ryby a muškátový květ. Vše posypeme strouhaným sýrem a znovu můžeme okořenit, například sušenou petrželkou

  3. Filé po tyrolsku pečeme v předem vyhřáté troubě, až zálivka ztuhne. Podáváme s vařenými brambory

  4. Víno se dá vynechat a pro změnu můžeme nastrouhat ementál nebo nivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!