Hovězí nudličky v marinádě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 ks chilli paprička
3 lžíce olivový olej
100 ml masový vývar
700 g hovězí maso
1 svazek jarní cibulka
2 lžíce dijonská hořčice
2 lžíce worcesterská omáčka
1 špetka drcený barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na úzké nudličky.

  2. Marinádu si připravíme smícháním dijonské hořčice s nadrobno nasekanou chilli papričkou, drceným pepřem a jednou polévkovou lžící olivového oleje. Do marinády vmícháme nudličky roštěnce, worcester, osolíme a dáme do lednice odležet. Minimálně na 3 hodiny, nejlépe přes noc.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a marinované maso na něm zprudka ze všech stran orestujeme. Přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli a na proužky nasekaný svazek mladé cibulky. Vše chviličku opékáme.

  4. K orestovanému masu přidáme zbytek marinády, promícháme, osmahneme a lehce podlijeme masovým vývarem. Pak necháme provařit až do zhoustnutí a podle chuti dosolíme.

  5. Hovězí nudličky v marinádě s podáváme ozdobené čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!