Hovězí nadivoko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 lžička hořčice
1 lžička jalovčinky
1 kelímek zakysaná smetana
4 plátky hovězí kýta
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme, nakrájíme na plátky a jemně naklepeme. Naklepané maso potřeme česnekem rozetřeným se solí, zakapeme lžící oleje a necháme 2 - 3 hodiny odležet.

  2. Poté hovězí plátky potřeme hořčicí, posypeme kořením (jalovčinky nadrtíme) a opečeme po obou stranách na zbylém oleji. Podlijeme a dusíme doměkka. Poté plátky hovězího vyjmeme a uchováme na teple.

  3. Vypečenou šťávu zahustíme zakysanou smetanou, krátce povaříme, vložíme zpět hovězí plátky a prohřejeme.

  4. Hovězí nadivoko podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!