Oříškový dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

máslo
2 kelímky zakysaná smetana
50 g vlašské ořechy
50 g lískové ořechy
mleté vlašské ořechy
1 balíček skořicový cukr
3 lžíce třtinový cukr
250 g oříškové sušenky

Postup přípravy receptu

  1. Oříškové cukroví (bez krému a polevy) rozdrtíme. Pokud cukroví nemáme, použijeme oříškové nebo máslové sušenky. Přidáme nasekané oříšky - vlašské i lískové. Nakonec promícháme se lžící třtinového cukru

  2. Zakysanou smetanu promícháme se skořicovým cukrem a lžící třtinového

  3. Malý plech nebo zapékací misku vymažeme máslem a vsypeme oříškovou směs. Pokapeme rozpuštěným máslem, naneseme smetanový krém a nakonec hustě posypeme mletými ořechy a zbytkem třtinového cukru

  4. Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C a zhruba 20 - 30 minut zapékáme

  5. Pokud si dopřejeme oříškový dezert ještě horký, nabíráme ho lžící do misky. Pokud vydržíme a necháme ho vychladit, nakrájíme ho na úhledné kostky. Je dobrý v každém případě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!