Oříškový dezert recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- máslo 2 kelímky zakysaná smetana 50 g vlašské ořechy 50 g lískové ořechy mleté vlašské ořechy 1 balíček skořicový cukr 3 lžíce třtinový cukr 250 g oříškové sušenky
Postup Oříškový dezert
Postup přípravy receptu
-
Oříškové cukroví (bez krému a polevy) rozdrtíme. Pokud cukroví nemáme, použijeme oříškové nebo máslové sušenky. Přidáme nasekané oříšky - vlašské i lískové. Nakonec promícháme se lžící třtinového cukru
Zakysanou smetanu promícháme se skořicovým cukrem a lžící třtinového
Malý plech nebo zapékací misku vymažeme máslem a vsypeme oříškovou směs. Pokapeme rozpuštěným máslem, naneseme smetanový krém a nakonec hustě posypeme mletými ořechy a zbytkem třtinového cukru
Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C a zhruba 20 - 30 minut zapékáme
Pokud si dopřejeme oříškový dezert ještě horký, nabíráme ho lžící do misky. Pokud vydržíme a necháme ho vychladit, nakrájíme ho na úhledné kostky. Je dobrý v každém případě.