Hovězí na zázvoru recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
2 plátky hovězí zadní
mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a dáme na pánev do rozehřátého oleje, necháme zesklovatět

  2. Zatím si naklepeme plátky hovězího, z obou stran je osolíme a hodně poprášíme zázvorem. Maso přidáme do pánve k cibuli. Opečeme z každé strany několik minut, aby se maso zatáhlo. Pak obsah pánve lehce podlijeme vodou a pánev přiklopíme. Na mírném ohni dusíme vše doměkka, obvykle asi hodinu a půl. Průběžně kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vodou nebo vývarem

  3. Hovězí na zázvoru podáváme s rýží, brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!