Hovězí masová směs s čerstvou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 ks cibule
300 g ředkvičky
4 dl voda
4 ks mrkev
500 g hovězí kližka
100 g zelený hrášek
podle chuti
sůl
sójová omáčka
mletý barevný pepř
mletá pálivá paprika
worchesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou cibuli a 5 stroužků česneku nakrájíme na jemno. Mrkev a ředkvičku očistíme a nakrájíme na kousky. Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo na nudličky.

  2. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli a na kousky pokrájenou mrkev a trochu orestujeme. Potom přidáme pokrájené ředkvičky s česnekem a dále restujerme. Potom přidáme hovězí maso a dobře promícháme. Přiklopíme poklicí a necháme podusit, dokud směs nepustí šťávu.

  3. Pro pikantnější chuť můžeme přidat trochu mleté pálivé papriky. Podlijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme hrášek a ještě chvilku povaříme. Před koncem přípravy směs osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčkou a worchesterovou omáčku.

  4. Hovězí masovou směs s čerstvou zeleninou můžeme podávat se smaženými hranolky, kroketami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!