Přírodní kozí sýr pečený v loupaných paprikách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
1 ks vejce
100 g máslo
2 ks fenykl
pepř
1 balíček listové těsto
1 ks brambor
100 g jedlé kaštany
čerstvé bylinky
ořechový olej
0,6 kg přírodní kozí sýr
4 ks barevné papriky

Postup přípravy receptu

  1. Kozí sýr rozmačkáme a přidáme nasekané bylinky. Papriky zprudka opečeme při vysoké teplotě v troubě, poté dáme do misky a překryjeme fresh folií. Po chvíli se nám zapaří a jdou snáze loupat

  2. Rozválíme si listové těsto, které poklademe na pečící papír a následně přesuneme do nějaké zapékací misky, či srnčího hřbetu. Do prohlubně na listové těsto rozprostřeme oloupané a osušené plátky paprik. Dále pak vměstnáme kozí sýr s bylinkami, přiklopíme paprikami a převisy listového těsta

  3. Rozkvedláme si vajíčko, vršek pěkně namažeme a posypeme hrubozrnnou solí a sezamem. Pečeme v rozpálené troubě na 160 °C cca 20 minut, dokud nebude těsto pěkně opečené

  4. Fenykl nakrájíme na malé kusy, přidáme oloupaný brambor a vaříme ve slané vodě doměkka. Poté scedíme a rozmixujeme s kouskem másla do hladka. Propasírujeme přes jemný cedník. Na pánvi si rozpustíme cukr na karamel, přidáme kaštany a zalijeme lehce vodou. Necháme zredukovat a lehce

  5. osolíme

  6. Přírodní kozí sýr pečený v loupaných paprikách servírujeme následovně: na talíř umístíme fenyklové pyré, plátek pečeného kozího sýra, kaštany a obkroužíme ořechovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!