Hovězí maso po holandsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka sůl
3 lžíce ocet
1 ks cibule
3 ks hřebíček
2 lžičky med
1 kostka masox
2-3 ks bobkový list
2 lžíce hladká mouka
500 g zadní hovězí
3 ks celý černý pepř
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky. Na rozpáleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a nakrájené maso na ní osmažíme do hněda. Přidáme bobkový list, hřebíček, pepř, sůl, ocet, masox a vše promícháme. Plamen nebo varnou desku stáhneme, hrnec přikryjeme pokličkou a maso dusíme ve vlastní šťávě.

  2. Za občasného míchání a podlévání dusíme maso přibližně 2 hodiny doměkka. Maso se při zkoušce vidličkou musí skoro rozpadat. Před posledním podlitím maso posypeme moukou, dobře promícháme a pak podlijeme podle potřeby, jak má být omáčka hustá. Vše dobře promícháme, dovedeme k varu, podle chuti přidáme med, popřípadě dosolíme a povaříme ještě asi 5 minut. Bobkový list, hřebíček a kuličky pepře můžeme před podáváním odstranit.

  3. Hovězí maso po holandsku podáváme s vařeným bramborem a červeným sladkokyselým zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!