Hovězí maso na sardeli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 lžíce máslo
30 g cibule
3 lžíce kapary
4 lžíce hladká mouka
100 ml smetana ke šlehání
1 lžíce sardelová pasta
1/2 l hovězí vývar
mletý černý pepř
500 g zadní hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapary necháme okapat a nasekáme

  2. Maso orestujeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme, potřeme sardelovou pastou, opepříme a vrátíme na olej. Potom přidáme sekané kapary, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na porce

  3. Z másla, cibule a mouky připravíme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem a vydušenou šťávou z masa. Povaříme 20 minut

  4. Omáčku zjemníme smetanou, vložíme naporcované hovězí maso a prohřejeme

  5. Dušené hovězí maso na sardeli podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!