Hovězí kuličky v rajské omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 3 ks mrkev 200 g mleté hovězí maso 1 balíček rajský protlak 0 kelímků bílý smetanový jogurt 1 konzerva krájená rajčata z konzervy podle chuti sůl mletý černý pepř martini bianco na ozdobu čerstvá petrželka
Postup Hovězí kuličky v rajské omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. Čerstvou petrželku nasekáme na drobné kousíčky.
Nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na olivovém oleji a přidáme nastrouhanou mrkev. Vše společně chvíli podusíme a sundáme z plotny. Do hrnce potom přimícháme hovězí mleté maso, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Ze směsi uděláme kuličky, které krátce orestujeme a osušíme od oleje.
Pokrájíme ještě jednu menší cibuli a orestujeme opět v oleji. Přidáme krájená rajčata z konzervy a zalijeme trochou Martini Bianco (lze použít i bílé víno). Počkáme, až se víno odpaří, přilijeme rajský protlak a vmícháme bílý smetanový jogurt.
Dochutíme nasekanou petrželkou, solí a mletým pepřem. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme vodu. Vaříme asi 10 - 15 minut, poté přidáme osmažené kuličky. Společně povaříme dalších 5 minut a odstavíme.
Hovězí kuličky v rajské omáčce podáváme s knedlíkem, pokrm dobře chutná i s rýží.