Hovězí kuličky v rajské omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
3 ks mrkev
200 g mleté hovězí maso
1 balíček rajský protlak
0 kelímků bílý smetanový jogurt
1 konzerva krájená rajčata z konzervy
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
martini bianco
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. Čerstvou petrželku nasekáme na drobné kousíčky.

  2. Nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na olivovém oleji a přidáme nastrouhanou mrkev. Vše společně chvíli podusíme a sundáme z plotny. Do hrnce potom přimícháme hovězí mleté maso, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  3. Ze směsi uděláme kuličky, které krátce orestujeme a osušíme od oleje.

  4. Pokrájíme ještě jednu menší cibuli a orestujeme opět v oleji. Přidáme krájená rajčata z konzervy a zalijeme trochou Martini Bianco (lze použít i bílé víno). Počkáme, až se víno odpaří, přilijeme rajský protlak a vmícháme bílý smetanový jogurt.

  5. Dochutíme nasekanou petrželkou, solí a mletým pepřem. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme vodu. Vaříme asi 10 - 15 minut, poté přidáme osmažené kuličky. Společně povaříme dalších 5 minut a odstavíme.

  6. Hovězí kuličky v rajské omáčce podáváme s knedlíkem, pokrm dobře chutná i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!