Thajský nudlový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

3 lžíce limetková šťáva
1 lžíce hnědý cukr
120 g čínské nudle
1 lžíce krájený koriandr
30 g sušené houby ucho Jidášovo
60 g sušené kukmáky
1/2 hrnku mleté vařené vepřové maso
120 g vařené loupané krevety
5 ks červené čili papričky
3 lžíce thajská rybí omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Ucho Jidášovo a kukmáky dáme odděleně do misek a přelijeme vroucí vodou. Necháme je 30 minut bobtnat. Po 20 minutách dáme do třetí misky nudle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je bobtnat 10 minut nebo postupujeme podle návodu na obalu

  2. Ucho Jidášovo scedíme, důkladně propláchneme a nakrájíme na kousky. Kukmáky scedíme a vymačkáme. Třeně odkrojíme a nepoužijeme, klobouky přepůlíme. Do rendlíku dáme pouze tolik vody, aby bylo zakryté dno, a vodu přivedeme k varu

  3. Přidáme vepřové maso, krevety, ucho Jidášovo a kukmáky a za stálého míchání zvolna vaříme 3 minuty. Důkladně scedíme. Nudle scedíme a nastříháme na vhodnou délku

  4. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  5. , edice 100 nejlepších receptů

  6. Čili papričky, rybí omáčku, limetovou šťávu a hnědý cukr dáme do misky a mícháme, až se cukr rozpustí. Přidáme nudle a směs s krevetami a vepřovým masem, promícháme, rozdělíme do misek a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!