Thajský nudlový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 3 lžíce limetková šťáva 1 lžíce hnědý cukr 120 g čínské nudle 1 lžíce krájený koriandr 30 g sušené houby ucho Jidášovo 60 g sušené kukmáky 1/2 hrnku mleté vařené vepřové maso 120 g vařené loupané krevety 5 ks červené čili papričky 3 lžíce thajská rybí omáčka
Postup Thajský nudlový salát
Postup přípravy receptu
-
Ucho Jidášovo a kukmáky dáme odděleně do misek a přelijeme vroucí vodou. Necháme je 30 minut bobtnat. Po 20 minutách dáme do třetí misky nudle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je bobtnat 10 minut nebo postupujeme podle návodu na obalu
Ucho Jidášovo scedíme, důkladně propláchneme a nakrájíme na kousky. Kukmáky scedíme a vymačkáme. Třeně odkrojíme a nepoužijeme, klobouky přepůlíme. Do rendlíku dáme pouze tolik vody, aby bylo zakryté dno, a vodu přivedeme k varu
Přidáme vepřové maso, krevety, ucho Jidášovo a kukmáky a za stálého míchání zvolna vaříme 3 minuty. Důkladně scedíme. Nudle scedíme a nastříháme na vhodnou délku
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů
Čili papričky, rybí omáčku, limetovou šťávu a hnědý cukr dáme do misky a mícháme, až se cukr rozpustí. Přidáme nudle a směs s krevetami a vepřovým masem, promícháme, rozdělíme do misek a podáváme.