Hovězí kousky na česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 12 stroužků česnek 1 ks cibule 0 l hovězí vývar 1 kg libové hovězí maso 1 sklenka červené suché víno podle chuti sůl mletý černý pepř pikantní paprička podle potřeby sádlo
Postup Hovězí kousky na česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso očistíme podle potřeby od blanek, nakrájíme na kousky, opláchneme a osušíme. Cibuli s česneky oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli nasekáme nadrobno.
Polovinou prolisovaného česneku potřeme osolené a opepřené hovězí kousky. Cibuli na sádle nebo na oleji orestujeme do hnědé barvy, přidáme maso, promícháme a necháme restovat ze všech stran. Přidáme zbytek česneku, pikantní papričku, masové kousky a podlijeme červeným vínem, které necháme zcela vypařit. Jakmile je víno vypařené, podlijeme hovězím vývarem nebo vodou. Masové kousky vaříme do změknutí. Podle potřeby podlijeme a promícháme.
Hovězí kousky na česneku upravíme na talíře s oblíbenou přílohou a podáváme teplé jako hlavní chod.