Hovězí kousky na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 stroužků česnek
1 ks cibule
0 l hovězí vývar
1 kg libové hovězí maso
1 sklenka červené suché víno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
pikantní paprička
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme podle potřeby od blanek, nakrájíme na kousky, opláchneme a osušíme. Cibuli s česneky oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli nasekáme nadrobno.

  2. Polovinou prolisovaného česneku potřeme osolené a opepřené hovězí kousky. Cibuli na sádle nebo na oleji orestujeme do hnědé barvy, přidáme maso, promícháme a necháme restovat ze všech stran. Přidáme zbytek česneku, pikantní papričku, masové kousky a podlijeme červeným vínem, které necháme zcela vypařit. Jakmile je víno vypařené, podlijeme hovězím vývarem nebo vodou. Masové kousky vaříme do změknutí. Podle potřeby podlijeme a promícháme.

  3. Hovězí kousky na česneku upravíme na talíře s oblíbenou přílohou a podáváme teplé jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!