Krůtí prsa na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
hladká mouka
1 ks červená paprika
citronová šťáva
drůbeží vývar
mletý černý pepř
600 g krůtí prsa
3 listy čerstvá šalvěj
200 ml sladké červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme asi na 8 ks menších plátků. Pak maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Menší červenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Šalvěj jemně nasekáme

  2. Na oleji zprudka opečeme obalené plátky masa z obou stran dozlatova. Pak maso vyjmeme, na výpeku necháme rozpustit máslo, vmícháme cibuli, papriku a za stálého míchání necháme zesklovatět. Nyní ke směsi vrátíme opečené maso, vše podlijeme vínem, přidáme bylinky a vaříme, dokud se alkohol zcela neodpaří. Pak maso podlijeme vývarem a vše zvolna dusíme asi 15 - 20 minut doměkka. Nakonec omáčku podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou

  3. Krůtí prsa na červeném víně ochucená šalvějí podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!