Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 porce těstoviny
300 g žampiony
2 - 3 lžíce olivový olej
250 g anglická slanina
3/4 kg krůtí prsa
350 g špenátové listy
1/2 dl smetana na vaření
2 lžíce provesálské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Plátky masa posypeme provensálskými bylinkami a pokapeme olivovým olejem. Necháme je chvíli uležet

  2. Nakrájíme si nadrobno slaninu a na silnější plátky žampiony, které předem omyjeme. Opláchneme si listy špenátu a necháme je okapat

  3. Nahřejeme si hlubší pánev s poklicí a přidáme olivový olej. Po rozehřátí vložíme připravená krůtí prsa. Opečeme z jedné strany, po zatáhnutí maso otočíme. necháme opékat doměkka. Lze přikrýt poklicí

  4. Zároveň si uvaříme těstoviny podle návodu. Vhodné jsou například farfalle - mašličky z tvrdé pšenice

  5. Měkké maso přendáme do vyhřáté misky a překryjeme alobalem

  6. Do výpeku přisypeme nakrájenou anglickou slaninu. Krátce ji orestujeme, přisypeme žampiony. Promícháme a opět krátce orestujeme. Přidáme trochu smetany na vaření, promícháme a vsypeme špenátové listy. Prohřejeme

  7. Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy servírujeme spolu s těstovinami a podlité lžící smetanové omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!