Hovězí kostky s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
50 g slanina
3 lžíce olej
sůl
2 lžíce petrželka
1 ks cibule
400 g mrkev
50 g hladká mouka
mletý černý pepř
červený pepř
600 g hovězí maso bez kosti
mladé celerové lístky

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev očistíme.

  2. Slaninu rozkrájíme a necháme ji na pánvičce rozškvařit, přidáme olej, jemně nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání osmahneme. Potom jej zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou (popř. vývarem). Necháme dusit doměkka.

  3. Mezitím nakrájíme mrkev na kolečka, přidáme k masu. Poté přidáme lžíci cukru a do hotového pokrmu přimícháme sekanou petrželku. dochutíme podle vlastní chuti.

  4. Hovězí kostky s mrkví podáváme s vařenými brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!