Hovězí kostky na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 hrst houby
1 svazeček zelená petrželka
100 g rajský protlak
1 svazeček řapíkatý celer
800 g hovězí zadní maso
1 hrst sušené bylinky
1 kostka granulovaný hovězí bujón
zálivka
3 lístky bobkový list
0 l červené víno
4 plátky pomerančová kůra
3 ks střední cibule
1 hrst celý černý pepř
2 ks větší mrkev
na obalení
200 g polohrubá mouka
podle potřeby
olivový olej na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky (asi 2x2 cm.). Z cibule, mrkve, pomerančové kůry, bobkového listu, kuliček pepře a červeného vína připravíme marinádu. Smícháme s masem a necháme do druhého dne uležet.

  2. Z marinády vyjmeme maso a všechny ingredience si připravíme zvlášť - budou se hodit. Do misky vsypeme mouku, lehce osolíme a důkladně obalíme kostky masa. Na pánvi kostky masa prudce osmahneme na másle a olivovém oleji.

  3. Na pánvi krátce orestujeme česnek a přidáme cibuli z marinády. Přendáme do většího hrnce.

  4. Základ zalijeme marinádou z červeného vína a přidáme rajčatový protlak.

  5. Přidáme kostky masa, mrkev a pomerančovou kůru z marinády, houby (můžou být i žampiony). Přidáme sušené bylinky, zelené bylinky (petržel, řapíkatý celer) granulovaný hovězí vývar. Hovězí kostky na víně přikryjeme poklicí a 3 hodiny vaříme, dokud není maso měkké.

  6. Hovězí kostky na víně podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!