Hovězí kostky na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 1 hrst houby 1 svazeček zelená petrželka 100 g rajský protlak 1 svazeček řapíkatý celer 800 g hovězí zadní maso 1 hrst sušené bylinky 1 kostka granulovaný hovězí bujón zálivka 3 lístky bobkový list 0 l červené víno 4 plátky pomerančová kůra 3 ks střední cibule 1 hrst celý černý pepř 2 ks větší mrkev na obalení 200 g polohrubá mouka podle potřeby olivový olej na pečení
Postup Hovězí kostky na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky (asi 2x2 cm.). Z cibule, mrkve, pomerančové kůry, bobkového listu, kuliček pepře a červeného vína připravíme marinádu. Smícháme s masem a necháme do druhého dne uležet.
Z marinády vyjmeme maso a všechny ingredience si připravíme zvlášť - budou se hodit. Do misky vsypeme mouku, lehce osolíme a důkladně obalíme kostky masa. Na pánvi kostky masa prudce osmahneme na másle a olivovém oleji.
Na pánvi krátce orestujeme česnek a přidáme cibuli z marinády. Přendáme do většího hrnce.
Základ zalijeme marinádou z červeného vína a přidáme rajčatový protlak.
Přidáme kostky masa, mrkev a pomerančovou kůru z marinády, houby (můžou být i žampiony). Přidáme sušené bylinky, zelené bylinky (petržel, řapíkatý celer) granulovaný hovězí vývar. Hovězí kostky na víně přikryjeme poklicí a 3 hodiny vaříme, dokud není maso měkké.
Hovězí kostky na víně podáváme s oblíbenou přílohou.