Řecké tzatziki recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 hrst kopr
1 lžíce citronová šťáva
1,5 ks salátová okurka
2 lžíce panenský olivový olej
celý bílý pepř
600 g řecký jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Salátovou okurku oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Nastrouhanou okurku přesypeme do plátýnka, plátěné utěrky či obyčejné látkové pleny a vymačkáme přebytečnou šťávu. Vymačkanou okurku přidáme k řeckému jogurtu a promícháme

  2. Kopr nasekáme na jemno. Množství by mělo odpovídat zhruba jedné menší hrsti. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Spolu s koprem vmícháme do jogurtu. Na mlýnku si nameleme kuličky bílého pepře a tzatziki opepříme. Klasickým černým pepřem nic nezkazíme, ale raději volíme pepř bílý, který je jemnější. Tzatziki osolíme a přidáme lžíci citronové šťávy. Nakonec zakápneme 2 lžícemi panenského olivového oleje a uložíme do lednice zhruba na 2 hodiny vychladit. Teprve po 2 hodinách, jakmile se tzatziki uleží, znovu ochutnáme a případně dochutíme

  3. Řecké tzatziki podáváme s pečivem zdobené snítkou kopru a černou olivou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!