Hovězí kližka na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g slanina
1 ks cibule
2 ks mrkev
1 sklenka světlé pivo
600 g hovězí kližka
1 lžíce mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
oregano
mletý černý pepř
česneková pasta
podle potřeby
vývar
chlebová strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 2 cm velké kostky. Slaninu pokrájíme na menší drobné kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a čistou mrkev nakrájíme na kostičky.

  2. V hrnci slaninu vyškvaříme a odendáme. Na vyškvařeném tuku ze slaniny zpěníme cibuli. Tmavší cibuli poprášíme mletou paprikou, přidáme maso, promícháme a necháme přikryté pomalu dusit.

  3. Po vydušení vlastní šťávy podlijeme pivem. Přidáme nakrájenou mrkev a při podlévání vývaru nebo vody vaříme do celkového změknutí masa. Hovězí kližku na pivě zahustíme nastrouhaným chlebem a dochutíme solí, pepřem, oreganem, česnekovou pastou nebo utřeným česnekem. Na talíř nabereme porci masa s omáčkou a ozdobíme vyškvařenou slaninou.

  4. Hovězí kližku na pivě podáváme s houskovým knedlíkem nebo jinou přílohou, která nám chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!