Hovězí kližka na pivě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g slanina 1 ks cibule 2 ks mrkev 1 sklenka světlé pivo 600 g hovězí kližka 1 lžíce mletá sladká paprika podle chuti sůl oregano mletý černý pepř česneková pasta podle potřeby vývar chlebová strouhanka
Postup Hovězí kližka na pivě recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na 2 cm velké kostky. Slaninu pokrájíme na menší drobné kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a čistou mrkev nakrájíme na kostičky.
V hrnci slaninu vyškvaříme a odendáme. Na vyškvařeném tuku ze slaniny zpěníme cibuli. Tmavší cibuli poprášíme mletou paprikou, přidáme maso, promícháme a necháme přikryté pomalu dusit.
Po vydušení vlastní šťávy podlijeme pivem. Přidáme nakrájenou mrkev a při podlévání vývaru nebo vody vaříme do celkového změknutí masa. Hovězí kližku na pivě zahustíme nastrouhaným chlebem a dochutíme solí, pepřem, oreganem, česnekovou pastou nebo utřeným česnekem. Na talíř nabereme porci masa s omáčkou a ozdobíme vyškvařenou slaninou.
Hovězí kližku na pivě podáváme s houskovým knedlíkem nebo jinou přílohou, která nám chutná.