Hovězí karbanátky s tvarohem a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
4-5 lžic strouhanka
4 ks brambory
0.5 lžíce majoránka
2 ks cibule
3-4 lžičky hořčice
4 ks mrkev
150 g tvaroh
400 g mleté hovězí maso
1 lžíce čerstvá petrželka
1 svazek jarní cibulka s natí
příloha
sůl
300 g tvaroh
čerstvé bylinky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli prohněteme s mletým hovězím masem, hořčicí, tvarohem a strouhankou. Dochutíme solí, pepřem, nasekanou petrželkou, rozemnutou majoránkou a vypracujeme hutnou směs, ze které tvoříme menší ploché karbanátky.

  2. Zeleninu dobře očistíme. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, jarní cibulku také na kolečka, stejně tak oloupané brambory.

  3. Hovězí karbanátky smažíme na menším množství rozpáleného oleje asi 10 minut, občas obrátíme. Na výpek přidáme zeleninu, podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí asi 15 minut. Ke konci přípravy zeleninu osolíme a opepříme podle chuti.

  4. Hovězí karbanátky podáváme se zeleninou a vyšlehaným tvarohem dochuceným bylinkami jako hlavní chod. Zdobíme čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!