Hovězí hranolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
1 ks cibule
5 lžic červené víno
500 g hovězí zadní
2-3 ks sterilovaná okurka
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
5 lžic kečup
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Přes vlákno z něj nakrájíme plátky, které lehce naklepeme a nakrájíme je na hranolky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

  2. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej. Přidáme hovězí hranolky, které za stálého míchání restujeme. Vsypeme cibuli a opět vše smažíme, až je cibule zlatavá. Hranolky lehce podlijeme, ochutíme vegetou nebo solí a dusíme doměkka.

  3. Zatím si očistíme česnek, nasekáme jej najemno a smícháme s kečupem a vínem. Okurky nakrájíme na tenké nudličky.

  4. Do téměř měkkých hranolek dáme kečupovou směs, promícháme, podle potřeby podlijeme a dusíme již doměkka.

  5. Hovězí hranolky podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo rýží a zdobíme nudličkami okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!