Hovězí hranolky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic olej 1 ks cibule 5 lžic červené víno 500 g hovězí zadní 2-3 ks sterilovaná okurka podle chuti 3 stroužky česnek sůl 5 lžic kečup vegeta mletý černý pepř
Postup Hovězí hranolky recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Přes vlákno z něj nakrájíme plátky, které lehce naklepeme a nakrájíme je na hranolky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.
Ve vyšší pánvi rozpálíme olej. Přidáme hovězí hranolky, které za stálého míchání restujeme. Vsypeme cibuli a opět vše smažíme, až je cibule zlatavá. Hranolky lehce podlijeme, ochutíme vegetou nebo solí a dusíme doměkka.
Zatím si očistíme česnek, nasekáme jej najemno a smícháme s kečupem a vínem. Okurky nakrájíme na tenké nudličky.
Do téměř měkkých hranolek dáme kečupovou směs, promícháme, podle potřeby podlijeme a dusíme již doměkka.
Hovězí hranolky podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo rýží a zdobíme nudličkami okurky.