Hovězí guláš podle norem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 dkg česnek
30 dkg sůl
2 kg cibule
10 g kmín
1 kg hladká mouka
10 dkg rajský protlak
10 dkg mletá sladká paprika
5 g mletý černý pepř
5 kg hovězí maso zadní
1 kg stolní olej

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, přidáme papriku, kmín, zalijeme malým množstvím vody. Přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme, opepříme a dusíme, až se všechna šťáva vydusí. Pak maso podlijeme horkou vodou a znovu dusíme, až je maso měkké.

  2. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme až na tuk, zaprášíme moukou a krátce opražíme. Zalijeme vodou, dobře rozšleháme a povaříme 30 minut. Přidáme rajský protlak, utřený česnek, omáčku dosolíme, přecedíme na maso a krátce povaříme.

  3. Nepoužijeme-li dostatečné množství cibule, má omáčka málo výraznou chuť. Je-li cibule a paprika přepražená, je omáčka nahořklá. Omáčku musíme správně povařit, aby byla hladká a lesklá.

  4. Takto uvařený guláš byl na 100 porcí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!