Hovězí guláš alá Moucha recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
5 špetek sůl
85 g máslo
2 lžičky majoránka
2 lžičky kmín
1 l voda
4 lžíce hladká mouka
3 ks červená cibule
4 lžičky mletá sladká paprika
5 špetek mletý černý pepř
300 g hovězí maso zadní

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na středně velké kousky, hodíme na rozehřáté máslo a restujeme doměkka. Do hrnce přidáme kus nasoleného hovězího masa. Maso musí zůstat v celku, jinak s tím bude zbytečné piplání. Posypeme sladkou paprikou, pepřem, kmínem a necháme mírně opéct.

  2. Do hrnce přilijeme vodu tak, aby bylo maso ponořené, vše přivedeme k varu. Maso vaříme na mírném ohni nejlépe pod pokličkou. Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a omáčku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z vody a hladké mouky.

  3. Hustou omáčku dochutíme a rozmixujeme, aby byla krásně jemná a neplavaly v ní žádné kousky. Hovězí maso rozkrájíme na plátky (kostky) a vložíme zpět do omáčky.

  4. Hovězí guláš alá Moucha podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!