Hovězí dušené s cibulkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
2 lžíce ocet
700 g cibule
rozmarýn
2 lístky bobkový list
0.5 šálku olivový olej
1 lžíce rajský protlak
mletý černý pepř
700 g hovězí maso zadní

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, nakrájíme na kousky velikosti vejce a dáme do hrnce. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno.

  2. Přidáme k němu posekanou cibuli, celé stroužky česneku, rajský protlak, ocet, olej, koření, sůl a tolik vody, aby vše v hrnci bylo ponořeno.

  3. Přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Pak zeslabíme plamen na minimum a zakryté vaříme 2,5 hodiny. Hrnec neodkrýváme a jídlo nemícháme. Voda se částečně odpaří, částečně vpije a zbyde jen hustá šťáva s olejem.

  4. Podáváme například s česnekovými brambůrkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!