Hovězí dobrota z trouby recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce solamyl
2 ks cibule
700 ml voda
2 lžíce kečup
150 ml červené víno
700 g hovězí maso
1 lžíce gulášové koření
1 ks hovězí bujon
2 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1/2 ks houbový bujon
200 g nakládané žampiony
150 g mzažený hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka. Dáme do pekáčku a posypeme sypkým kořením a solamylem, vše promneme. V horké vodě rozmícháme bujony a zalijeme maso, vše dobře utěsníme alobalem

  2. Hovězí pečeme bez odkrývání asi 100 minut při 200 °C. Po této době odkryjeme, promícháme a přidáme víno, česnek, žampiony, hrášek a kečup. Zakryté alobalem pečeme ještě 20 minut při mírné teplotě

  3. Hovězí dobrotu z trouby podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!