Rebarborové muffiny se skořicí recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
200 ml mléko
300 g rebarbora
1 lžička mletá skořice
300 g hladká mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva
150 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve předehřejeme troubu na 200 °C a vyložíme 12 silikonových forem na muffiny papírovými košíčky

  2. Rebarboru spolu s 50 g třtinového cukru vložíme do pekáčku a pečeme 10 minut doměkka. Poté ji necháme v cedníku důkladně okapat a vychladnout

  3. Do směsi hladké prosáté mouky, kypřicího prášku, skořice a 100 g cukru vmícháme rebarboru, promíchaná vejce, mléko a rozpuštěné zchladlé máslo

  4. Hmotu rozdělíme do košíčků (plníme do 3), posypeme zbylým cukrem. Pečeme zhruba 25 až 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!