Rebarborové muffiny se skořicí recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 100 g máslo 200 ml mléko 300 g rebarbora 1 lžička mletá skořice 300 g hladká mouka 1 lžička kypřící prášek do pečiva 150 g třtinový cukr
Postup Rebarborové muffiny se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Nejprve předehřejeme troubu na 200 °C a vyložíme 12 silikonových forem na muffiny papírovými košíčky
Rebarboru spolu s 50 g třtinového cukru vložíme do pekáčku a pečeme 10 minut doměkka. Poté ji necháme v cedníku důkladně okapat a vychladnout
Do směsi hladké prosáté mouky, kypřicího prášku, skořice a 100 g cukru vmícháme rebarboru, promíchaná vejce, mléko a rozpuštěné zchladlé máslo
Hmotu rozdělíme do košíčků (plníme do 3), posypeme zbylým cukrem. Pečeme zhruba 25 až 30 minut.