Hovězí burger s avokádovým dresinkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks rajče
1 ks červená cibule
4 plátky libová slanina
400 g libové hovězí mleté maso
4 ks burger housky
podle potřeby
olej
zálivka
1 ks avokádo
2 lžíce majonéza light
0 ks limetková šťáva
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté hovězí maso vložíme do hluboké mísy. Maso jen opepříme a dobře prohněteme. Z mletého masa vytvoříme 4 kusy burgrů a dlaní je připlácneme.

  2. Avokádo rozpůlíme, odstraníme semeno a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na malé kostičky. Nakrájené avokádo dobře promícháme s majonézou, citronovou štávou a mletým pepřem.

  3. Burgery orestujeme na pánvi z každé strany tak, jak máme rádi. Grilované burgery udržujeme v teple. Na stejné pánvi orestujeme slaninu pěkně do křupava.

  4. Rozpůlíme burger housku, vložíme do ní červenou cibuli nakrájenou na kolečka a rajče nakrájené na kolečka. Na rajče položíme hovězí burger, který přelijeme avokádovým dresinkem a přikryjeme slaninou.

  5. Hovězí burger s avokádem podáváme ihned třeba na chutnou svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!