Houskový knedlík z kvasnic recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
21 g kvasnice
500 g polohrubá mouka
2 dl vlažná voda
1 ks starší bílé pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy rozdrobíme kvasnice, posypeme solí a vařečkou promneme. Jakmile kvasnice začnou řídnout, zasypeme je větší polovinou mouky, přilijeme vodu, přidáme vejce a zamícháme.

  2. Za postupného přidávání mouky vypracujeme vařečkou vláčné těsto, které se nelepí na stěny mísy. Zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout.

  3. Rohlík, nebo housku pokrájíme na kostičky a přisypeme ke kynoucímu těstu. Po nakynutí promícháme, přitom do těsta zapracujeme pokrájený rohlík a ještě chvilku necháme kynout.

  4. Těsto na knedlík vyklopíme na vál, rozdělíme na dvě nebo tři stejné části a z každé vytvarujeme knedlík. Zakryjeme utěrkou a necháme na vále nakynout. Mezitím dáme vařit vodu a nakynuté knedlíky uvaříme v páře (20 - 25 minut, podle velikosti).

  5. Horké knedlíky krájíme na kolečka (plátky) nití. Studené knedlíky krájíme mokrým nožem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!