Houskový knedlík z kvasnic recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks vejce 21 g kvasnice 500 g polohrubá mouka 2 dl vlažná voda 1 ks starší bílé pečivo
Postup Houskový knedlík z kvasnic recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy rozdrobíme kvasnice, posypeme solí a vařečkou promneme. Jakmile kvasnice začnou řídnout, zasypeme je větší polovinou mouky, přilijeme vodu, přidáme vejce a zamícháme.
Za postupného přidávání mouky vypracujeme vařečkou vláčné těsto, které se nelepí na stěny mísy. Zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout.
Rohlík, nebo housku pokrájíme na kostičky a přisypeme ke kynoucímu těstu. Po nakynutí promícháme, přitom do těsta zapracujeme pokrájený rohlík a ještě chvilku necháme kynout.
Těsto na knedlík vyklopíme na vál, rozdělíme na dvě nebo tři stejné části a z každé vytvarujeme knedlík. Zakryjeme utěrkou a necháme na vále nakynout. Mezitím dáme vařit vodu a nakynuté knedlíky uvaříme v páře (20 - 25 minut, podle velikosti).
Horké knedlíky krájíme na kolečka (plátky) nití. Studené knedlíky krájíme mokrým nožem.