Houskový knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
50 g houska
8 g droždí
špetka cukr krupice
400 g hrubá mouka
200 ml vlažné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Housku pokrájíme na kostičky.

  2. Z mléka, droždí a špetky cukru si připravíme kvásek, který po vykynutí vlijeme do promíchané sypké směsi. Nakonec vpracujeme rozšlehané vejce a na kostky pokrájenou housku.

  3. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 45 minut kynout. Rozdělíme na dva stejné díly, vytvarujeme do šišek a ještě 10 minut necháme kynout. Lehce vpustíme do vroucí, osolené vody a vaříme 15 až 17 minut. Občas otočíme.

  4. Po vyjmutí z vody knedlík propícháme vidličkou, aby rychleji odešla pára a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!