Houby v solném nálevu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 kg čerstvé houby
nálev
2 lžíce sůl
1 l voda
podle potřeby
bobkový list
nové koření
celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Směs hub očistíme, opláchneme, pokrájíme na plátky a za stálého varu povaříme 4 minuty.

  2. Pak je slijeme, propláchneme studenou vodou a plníme do připravených čistých sklenic. Během plnění prokládáme houby bobkovým listem, novým kořením a kuličkami celého pepře.

  3. Z vody a soli připravíme solný nálev a ještě teplý nalijeme do sklenic na houby.

  4. Uzavřeme a při 100 °C sterilujeme 30 minut. Druhý den sterilaci opakujeme.

  5. Houby v solném nálevu uchováváme na tmavém chladnějším místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!