Houby se zelím a uzenými žebírky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžičky sůl
3 ks cibule
0 lžiček mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
0 lžiček mletý kmín
80 g vepřové sádlo
1 dl voda na podlévání
700 g bílé hlávkové zelí
450 g směs hub
1 špetka mletý muškátový květ
700 g uzená žebra neobraná
podle chuti
1 lžička cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ve středním hrnci na sádle zpěníme nadrobno krájenou cibuli. Poté nasypeme na proužky krájené houby, nejlépe směs klouzků, hlívy ústřičné a hřiby borové. Přidáme 1 dl vody, sůl, kmín, pepř a začneme společně dusit na mírném ohni. Dusíme asi 10 minut.

  2. Mezitím zelí nakrájíme na jemné proužky. Pak přidáme zelí k houbám, k tomu ještě obrané nasekané maso z uzených žebírek, muškátový květ, cukr a vše dále dusíme, než nám zelí změkne. Je-li zelí měkké, zahustíme jej poprášením hladkou moukou na hustotu, která nám nejlépe vyhovuje. Houby se zelím a uzenými žebírky osolíme a povaříme asi ještě 5 minut.

  3. Houby se zelím a uzenými žebírky ihned podáváme. Hodí se jako příloha k bramborům, knedlíkům i jako směs na arabský chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!