Houby se zelím a uzenými žebírky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžičky sůl 3 ks cibule 0 lžiček mletý pepř 2 lžíce hladká mouka 0 lžiček mletý kmín 80 g vepřové sádlo 1 dl voda na podlévání 700 g bílé hlávkové zelí 450 g směs hub 1 špetka mletý muškátový květ 700 g uzená žebra neobraná podle chuti 1 lžička cukr
Postup Houby se zelím a uzenými žebírky recept
Postup přípravy receptu
-
Ve středním hrnci na sádle zpěníme nadrobno krájenou cibuli. Poté nasypeme na proužky krájené houby, nejlépe směs klouzků, hlívy ústřičné a hřiby borové. Přidáme 1 dl vody, sůl, kmín, pepř a začneme společně dusit na mírném ohni. Dusíme asi 10 minut.
Mezitím zelí nakrájíme na jemné proužky. Pak přidáme zelí k houbám, k tomu ještě obrané nasekané maso z uzených žebírek, muškátový květ, cukr a vše dále dusíme, než nám zelí změkne. Je-li zelí měkké, zahustíme jej poprášením hladkou moukou na hustotu, která nám nejlépe vyhovuje. Houby se zelím a uzenými žebírky osolíme a povaříme asi ještě 5 minut.
Houby se zelím a uzenými žebírky ihned podáváme. Hodí se jako příloha k bramborům, knedlíkům i jako směs na arabský chleba.